Vikt snack!
Kära läsare nu behöver jag er hjälp...Troligen kan kanske mamutt eller fiutt svara på min fråga.
Hemma i Sverige är det så enkelt att äta nyttigt, du kan köpa osötad fil eller brunt osötat bröd.
Men här luras dom, det står fat free men när man kikar på baksidan så är det endå fett i. Eller så står det på framsidan 98 % fatfree men när man tittar på baksidan då är det jävla massa fett endå. Det är mycket förvirrande med andra ord och varor som man tror är nyttiga är i själva verket riktiga fettfällor. Så jag har börjat titta på baksidan efter fat, energy och suger halten men jag känner mig förvirrad av det och vet inte riktigt hur jag ska kolla. Här är de två sakerna jag behöver hjälp med:
Problem 1: Jag har ett paket yougurt som är super gott och jätte sött och vanlig mjök att välja mellan till flingorna, det verkar som yougurten är nyttigare men det känns konstigt enligt mig:
Vanlig low fat milk per 100ml:
Energy: 191 kj
Fat-total: 1.3 g
Suger: 4.9 g
Diet no fat yougurt men som smakar jätte gott och söt vanilj per 100 g:
Energy: 156 kj
Fat-total:0.1 g
Suger: 4.2 G
Problem 2: Nu kommer vi till det största mysteriet, riset. betyder denna tabell att det vita riset är nyttigare än det bruna????:
Riktigt brunt hårt fullkorns ris, per 100 g:
Energy: 1470 kj
Fat: 2.8 g
suger: less than 1g
Vanligt mjukt vitt ris uncle bens snabb kokat, per 100 g
Energy: 1489 g
Fat:1.1 g
Suger: 0.0 g
Vad betyder egentligen Energy? är de bra eller dåligt med mycket sånt? och är det något mer jag måste kolla på för att veta typ proteinet eller fibrer???

Hej hopp!
Vad är det för konstig mjölk!? I vår finns inget socker. Skippa den om ni inte hittar utan socker. Får kossorna där knapra sockerbetor eller? Jag tycker ni ska köpa osötad youghurt eller fil, det måste väl ändå finnas, och om ni ändå vill ha i sött som tex vanlig frukt eller aningens riktigt socker så är ju det mkt bättre.
Fullkornsris tycker i allafall jag är äckligt och allt kan man ju äta ibland så jag skulle nog ta det vanliga riset men inte förkokt för då är en massa näring borta. Bättre är då att köpa bulgur(jättenyttigt och godare) eller couscous. Jag brukar blanda i grönsaker som broccoli, ärter, bönor osv så får man gratisnäring där oxå....i bulguren eller couscousen alltså, förutom den färska dignande salladen man har bredvid maten.
Men motion är ju A och O för bövelen! Ta Fredrik på axlarna när ni ska hem dåra om han inte orkar traska.....så blir åtminstone du trimmad..hehehe.
Vanligt hederligt fett behöver man inte alls undvika. Riktigt Smör ska man äta, inte margarin(fullt med transfetter och andra snuskiga tillsatser). Folk som i stället får i sig alldeles för lite fett blir feta. Lagom är alltid bäst. Och olivolja på salladen är mkt bra...med pressad citron så får ni ju C-vitaminerna på köpet typ.
Och så sätter ni tänderna i stora biffar eller fiskskrov så får ni i er massor av protein oxå.
Stor kyssar från Mammut
PS: Susibus, du som gillar sockersmak, varför inte ha honung på mackorna.
Jag har aldrig tittat på varudeklarationer, så jag fattar ingenting av rapakaljan som står där.
Gå efter sunt förnuft i stället. Alla rena produkter såsom tex grädde som du kan göra egen sås av i stället för färdig sås på påse med en massa tillsatser är ju nyttigare och det rena animaliska fettet är ju bättre som finns i tex fet youghurt eller smör är ju bättre än "low fat tjosan diet blablabla" som i stället innehåller en massa jäkla socker och annan skit för att kompensera. Allt med måtta men rena produkter och ge katten i light-dumheter. Adjöss darling PS: Så gott med mintglass. Varför fick jag inte smaka?